הסכמי אברהם הם אוסף של הסכמים לנרמול היחסים עם מדינות ערביות, בתיווך ארצות הברית. בספטמבר 2020 נחתמו הסכמים מול איחוד האמירויות הערביות ובחריין, ומאוחר יותר הצטרפו גם מרוקו וסודן. השם “הסכמי אברהם” ניתן להסכמים על ידי נשיא ארצות הברית לשעבר, דונלד טראמפ, על שמו של אברהם שהוא האב המשותף של שתי הדתות, היהדות והאסלאם.
הסכמי אברהם הם הסכמים מסוגים שונים: ההסכם מול איחוד האמירויות הוגדר כ”הסכם שלום”; ההסכם עם בחריין הוגדר כ”הצהרת שלום” שבמסגרתה כוננו יחסים דיפלומטיים בין שתי המדינות והוצהר על קידום של שיתופי פעולה במגוון תחומים; מול סודן מדובר בהסכם נורמליזציה; ומול מרוקו דובר על חידוש היחסים ופתיחה הדדית של נציגויות ומשרדי מסחר, אך לא שגרירויות מלאות.
ההסכמים הניבו לישראל יתרונות רבים. בתחום הביטחוני: הם אפשרו גיבוש של חזית משותפת ישראל ושל מדינות המפרץ מפני התחזקות של איראן; בתחום הכלכלי, הם אפשרו לישראל לייצא למדינות אלה טכנולוגיות מים, ידע חקלאי, סייבר ותיירות. נוסף על כך, ההסכמים הניחו יסודות לשיפור היחסים של ישראל עם מדינות ערביות נוספות, כמו סעודיה, שחתמה עם ישראל על הסכם שמאשר מעבר של טיסות ישראליות מעל שטחה.