ישראל הוכיחה שהיא מוכנה לעמוד לבד כשנדרש, להוביל דרך באמונה שלמה, גם כשהיא זוכה לגינוי חריף, ולבסוף לעצב מחדש את העולם לטובה.

מנהיגות היא האומץ לפעול ראשונים, מונעת על ידי אמונה בלתי מתפשרת, ולפרוץ דרך בתוך ההתנגדות והספק, עוד לפני שאחרים מכירים בנחיצות הפעולה.

במשך עשרים חודשים ישראל המחישה את העיקרון הזה בפועל, כעמוד התווך הנחוש של המערב נגד כוחות האסלאם הקיצוני – בין אם מדובר באידיאולוגיה הח'ומייניסטית של משטר האייתוללות באיראן, או באלימות הרצחנית של האחים המוסלמים.

כחוד החנית נגד ציר הטרור של טהראן, ישראל נאבקה לא רק בשדה הקרב, אלא גם ברעיונות הקיצוניים שהשתרשו במערב ומאיימים על יסודות הציוויליזציה. ישראל שילמה מחיר כבד על מאבק כפוי טובה זה, תוך התמודדות עם ביקורת בלתי פוסקת והתנגדות גלויה מצד אליטות מערביות – דיפלומטים, עיתונאים ואנשי רוח – שלרוב נעדרו את הבהירות המוסרית הדרושה לתמיכה במאבק משותף זה.

המערב, ששקע בשאננות עקב עשרות שנות שלום ליברלי מאז מלחמת העולם השנייה, פיתח סוג של מחלה אוטואימונית, ושכח שהחירויות שלו הושגו בזכות הקרבה ומאבק נגד כוחות טוטליטריים. בעוד ישראל מפרקת את רשת הטרור הענפה של איראן ומונעת מהמשטר להשיג נשק גרעיני – איום קטסטרופלי לא רק על ישראל, אלא על המערב ועל העולם כולו, לאור תוכנית הטילים הבליסטיים המתקדמת של איראן – מנהיגי המערב היססו.

נשיא צרפת עמנואל מקרון, בנאומו בפסגת ה-G7, קרא לישראל לעצור את התקיפות, וציין כי "אם ארה"ב תוכל להשיג הפסקת אש, זה יהיה דבר טוב מאוד". ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר חזר על דברים אלו והדגיש את הצורך ברגיעה למניעת הסלמה נוספת.

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, שהכיר בזכותה של ישראל להגנה עצמית, הצטרף להצהרה הזהירה של ה-G7, שנמנעה מתמיכה מפורשת בפעולותיה של ישראל נגד תוכניות הגרעין והטילים של איראן. קריאות אלו לאיפוק התעלמו מהצורך הקיומי לחסל את תוכנית הגרעין האיראנית, המהווה סכנה עולמית.

מבצע "עם כלביא", שהחל ב-13 ביוני 2025, תקף את מתקני הגרעין האיראניים ואת הנהגת הצבא האיראני בדיוק חסר תקדים.

למרות שהממשל האמריקאי אישר בפומבי שאין לו חלק בתקיפות החד-צדדיות של ישראל וקרא להימנע מהסלמה, ישראל המשיכה לפעול בנחישות אל מול ביקורת בינלאומית, והוכיחה את נחישותה. אזרחיה, החיים תחת איום מתמיד, משלמים את המחיר למען העולם כולו. הם מתמודדים עם הרס תשתיות אזרחיות ואיום הטילים המתמשך. למרות זאת, הציבור הישראלי עומד איתן, מתוך הכרה ברורה במשימתו לנטרל איום גלובלי, כאשר למעלה מ-85% מהישראלים תומכים במבצע לחיסול תוכנית הגרעין של איראן.

משטר על סף קריסה

כעת, כשמשטר איראן עומד על סף קריסה, הגלגל מתהפך. מיליונים נמלטים מטהראן, והאייתוללות נואשים עד כדי שימוש בתעמולה גסה, מיחזור זיופים זולים וצילומים של תקיפות ישראליות נגד החות'ים כדי לטעון לניצחונות מדומים בתל אביב. ניתוק האינטרנט באיראן וחסימת הוואטסאפ מעידים על משטר במשבר קיומי. הדיווחים על כך שהמנהיג העליון עלי חמינאי העביר סמכויות למועצת משמרות המהפכה מצביעים על כאוס פנימי מוחלט.

פעולותיה של ישראל יצרו נקודת מפנה, כשנפילת המשטר האיראני עשויה להשתוות בחשיבותה הגיאופוליטית לקריסת ברית המועצות – רגע מכונן העשוי לעצב מחדש את הסדר העולמי.

השינוי העצום הזה העיר את המעצמות הגלובליות, אשר כעת ממהרות ליישר קו עם הצלחתה של ישראל, לאחר שהבינו כי המשימה אפשרית.

ההצלחה היא בעלת אבות רבים, אך הכישלון יתום. כעת, כשההצלחה של ישראל נראית לעין, כולם מעוניינים להיות שותפים לה. קנצלר גרמניה מרץ הזהיר שאם איראן לא תיכנע, "הרס מוחלט של תוכנית הגרעין שלה יעמוד על הפרק", תוך הכרה בכך שישראל החלישה משמעותית את התשתיות האיראניות, אך הוסיף כי "לארה"ב יש את היכולת" לסיים את העבודה.

ארה"ב כבר פרסה מפציצי B-2 ונכסים צבאיים נוספים באזור, כסימן לשינוי בגישתה. סגן הנשיא ג'יי-די ואנס הצהיר ב-16 ביוני 2025, שהנשיא טראמפ "עשוי להחליט" על פעולות נוספות לסיום העשרת האורניום באיראן. טראמפ עצמו דרש בטראמפ סושיאל "כניעה ללא תנאי" של איראן, וציין כי ארה"ב מחזיקה "בשליטה מוחלטת בשמי איראן", ואף איים ישירות על חמינאי, בציינו "אנחנו יודעים בדיוק היכן הוא מסתתר… אך לא נחסל אותו בינתיים".

אמירות אלו משקפות את האמונה הגלובלית בקריסת המשטר האיראני הקרבה ובאה, מה שמעצים את עצמה. ככל שמדינות נוספות מזהות את אפשרות הקריסה, הן פועלות להאיץ אותה, כדי לקטוף את פירות ההצלחה.

מנהיגותה של ישראל, המונעת על ידי בהירות מוסרית והתמדה, הובילה את המערב דווקא כשמנהיגיו נמנעו מלפעול. בפעולתה הראשונה נגד איום קיומי, ישראל הגנה לא רק על עצמה אלא על העולם החופשי כולו מפני משטר המזין טרור עולמי.

ישראל הוכיחה כי היא מוכנה להוביל לבד כשנדרש, ולבסוף לעצב מחדש את העולם לטובה. כעת, כשהמשטר האסלאמי בטהראן מתמוטט, המערב חייב תודה למנהיגתו דה-פקטו, על ביצוע המשימה העולמית כשהמנהיגים האחרים היססו.

 

פורסם במקור בג'רוזלם פוסט בשפה האנגלית.